Türkiye’nin Uzay Heyecanı: İlk Türk Astronotun Uçuş Tarihi Erteledi!

Photo of author

By admin

Türkiye’nin uzay yolculuğuna dair heyecanla beklenen an, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın yaptığı erteleme açıklamasıyla gecikti. Axiom Space tarafından gerçekleştirilecek AX-3 misyonunun başlangıçta bu gece saat 01.11’de uzaya fırlatılması planlanıyordu, ancak Kacır’ın açıklamasına göre fırlatma tarihi 18 Ocak’a ertelendi. İşte ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzaya uçuş tarihi…

İlk Türk astronotumuz Alper Gezeravcı, ABD’nin Florida eyaletindeki SpaceX roketiyle birlikte İspanyol, İtalyan ve İsveçli meslektaşlarıyla uzaya fırlatılacak. Başlangıçta 17 Ocak olarak planlanan fırlatma, erteleme sonrasında 19 Ocak Türkiye saatiyle 00.49‘da gerçekleşecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu için heyecanla beklemeye devam edeceğiz” dedi. Bu süre zarfında fırlatma öncesi teknik kontrollerin tamamlanması planlanıyor.

Bu önemli uzay görevinde Türk astronot Alper Gezeravcı, ISS’de (Uluslararası Uzay İstasyonu) İspanyol, İtalyan ve İsveçli meslektaşlarıyla birlikte çalışacak. Uzay istasyonunda geçirecekleri süre boyunca biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirecekler.

Yorum yapın