Arnold Schwarzenegger, Almanya’da Gözaltına Alındı!

Photo of author

By admin

Ünlü oyuncu Arnold Schwarzenegger, iklim krizi yardımına yönelik bir müzayedede satmayı planladığı değerli saati beyan etmediği iddiasıyla Münih Havalimanı’nda kısa süreliğine gözaltına alındı. Alman gümrük yetkilileri, Los Angeles’tan Münih’e varan Schwarzenegger’i üç saat boyunca sorguladı.

Schwarzenegger’in bir yardım galasında açık artırmaya çıkarmayı planladığı lüks saati beyan etmemesi üzerine gümrük memurları tarafından durdurulan ünlü oyuncunun valizinde arama yapıldı. Gümrük yetkilileri, saatin ithal edilmiş olması nedeniyle kayıtlı olması gerektiğini belirtti. Schwarzenegger, saatinin Schwarzenegger İklim Girişimi’ne bağışlanacağını ve bir etkinlikte açık artırmayla satılacağını beyan etti.

Münih’teki ana gümrük idaresinin sözcüsü, “Cezai vergi işlemlerini başlattık. Saatin ithal olması nedeniyle kayıtlı olması gerekirdi” açıklamasında bulundu. Bild gazetesine göre, Schwarzenegger’den 4 bin euro vergi ve 5 bin euro ceza olmak üzere toplam 35 bin euro talep edildi.

Ücretin yarısının nakit olarak ödenmesi gereken durumda, Schwarzenegger’in kredi kartı önerisine yetkililerin karşı çıkmasıyla birlikte aktörün nakit çekmek için bir bankaya gitmesine izin verildi. Yetkililer, Schwarzenegger’in yolculuğuna devam etmesine izin vermeden önce nakit çekim işlemine eşlik etti.

Yorum yapın