Ayasofya’da Yabancı Turistler İçin Giriş Ücreti Belli Oldu

Photo of author

By admin

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, ibadete gelenlerle kültürel amaçlı ziyaret eden yabancı turistleri ayırmak adına yeni bir uygulamaya geçiyor. 15 Ocak’ta başlayacak olan bu düzenlemeye göre, turistler Ayasofya’yı ziyaret etmek için 25 euro giriş ücreti ödeyecekler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un başlattığı restorasyon ve koruma çalışmaları kapsamında Ayasofya’da yeni bir düzenleme yapılacak. Bu kapsamda, camiye ibadete gelenlerle kültürel amaçlı ziyaret eden yabancı turistler arasında ayrım yapılacak.

Galeri katını ziyaret edecek olanlar için 15 Ocak’ta hizmete girecek olan gişe, III. Ahmet Çeşmesi karşısında konumlandırıldı. Ayrıca, ziyaret boyunca koruyucu önlemlerin alındığı ve güvenlik kameraları ile yangın algılama ve acil anons sistemlerinin yerleştirildiği bildirildi.

Bakan Ersoy’un duyurduğu ziyaretçi yönetim planı uygulaması ile Ayasofya’da uzun kuyrukların önüne geçilmesi hedefleniyor. İbadet ortamının bozulmadan gerçekleşecek ziyaretlerde, turistlere 23 farklı dilde bilgi alabilecekleri bir QR kod sistemi de sunulacak.

Giriş ücreti 25 euro olarak belirlenen bu yeni uygulama ile Ayasofya-i Kebir Camii, kültürel ziyaretler için ayrı bir atmosfer sunarak tarih ve sanat meraklılarına eşsiz bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Yorum yapın