Altının Gram Fiyatı Günü Yükselişle Başladı, 1961 Lira Seviyesinde İşlem Görüyor

Photo of author

By admin

Altının gramı, güne pozitif bir başlangıç yaparak 1961 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 280 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 370 liradan satılıyor. Dünkü ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,17’lik bir düşüşle 1948 liradan tamamlamıştı.

ÇEYREK VE CUMHURİYET ALTINI FİYATLARI: Altının gram fiyatı yeni güne ise yükselişle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla yüzde 0,7 artışla 1961 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 280 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 370 liradan satılıyor. Altının ons fiyatı şu sıralarda yüzde 0,5’lik bir değer kaybıyla 2 bin 34 dolar seviyesinde dengelendi.

ANALİST YORUMLARI: Analistler, önemli merkez bankalarının bu yıl faiz indirimlerine başlaması beklentilerinin, emtia fiyatları üzerinde belirsizlik yarattığını vurgulayarak, yatırımcıların bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine odaklandığını bildirdi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecekteki faiz kararlarını şekillendirebilecek olan bu veriler öncesinde, para piyasalarında faiz kararı konusunda belirsizlik hakim. Yıllık enflasyonun yüzde 3,2 olması bekleniyor.

Analizlere göre, para piyasalarında Fed’in ocak toplantısında faizi sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, mart toplantısında ise yüzde 67 ihtimalle ilk faiz indirimini gerçekleştirebileceği fiyatlanıyor.

Analizcilere göre, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD’de enflasyon verileri ve haftalık işsizlik maaşı başvuruları verileri takip edilecek. Altının ons fiyatı teknik açıdan 2 bin 40 ve 2 bin 60 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğu belirtiliyor.

Yorum yapın